Over Tiffy

Tiffany, kortweg Tiffy of Tiff, is een aanhankelijke en vrolijke teef die april 2010 is geboren en bij ons kwam op de dag van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in Zuid-Afrika. Wat een feest!

Tiffy is heel zelfstandig, haar Italiaanse (en officiële) naam geeft dat ook al aan: Testarda, koppig of dapper meisje. Maar de basis is een zacht karakter, met veel liefde en aandacht voor de eigen groep. Net als veel Lagotto’s is Tiff in het contact met andere honden in eerste instantie een beetje afwachtend, maar bijna altijd overwint de nieuwsgierigheid. En als ze afstand houdt heeft ze daar altijd een goede reden voor. Honden die ze vaker tegen komt worden enthousiast tegemoet getreden.

Tiff houdt van zwemmen en lange wandelingen. Spoorzoeken  is haar lust en leven. Lange wandelingen zijn fijn, maar het zijn vooral de nieuwe geurtjes die haar interesse hebben. En het water in duiken doet ze graag.

Het jachtinstinct is bij Lagotto’s conform de ras standaard verdwenen. Onze Tiff is dan ook geen jachthond, maar als de kans er is en ze mag dan zal ze het niet versmaden achter een konijn of eend aan te gaan. Niet om door te bijten, meer om ze te laten schrikken. Een stok terughalen uit het water is natuurlijk onweerstaanbaar voor een waterhond. Gelukkig hebben wij in de buurt waar we wonen daar veel mogelijkheden voor. je kunt Tiff dan ook veel in het water tegenkomen; soms alleen de poten; soms fanatiek zwemmend; altijd bek, ogen en oren boven water houdend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *